Alternatieve therapie

Voor veel mensen klinkt alternatieve therapie altijd nog een beetje zweverig, het is niet iets waar zij zich vertrouwd mee voelen. En dat is jammer, want het kan vaak juist wel een groot positief effect op jouw leven hebben. Hoeveel mensen zijn er immers niet die klachten ervaren, of dit nu psychisch of lichamelijk is, en die bij de reguliere artsen geen oplossing kunnen vinden? Of hun problemen worden niet begrepen of gehoord, of het gebeurt dat er geen behandelingen voor mogelijk zijn. Alternatieve therapie kan dan uitkomst bieden, zodat je toch verlost kunt worden van de klachten die jij ervaart! Ook kan het zijn dat jouw reguliere arts jou heel graag wil helpen en al van alles geprobeerd heeft, maar toch niets weet te vinden dat een blijvend positief effect heeft. Dat is natuurlijk ontzettend frustrerend, want jij wilt gewoon graag goed kunnen functioneren, zonder dat je daar op wat voor manier dan ook in belemmerd wordt. En als jouw lichaam of jouw geest niet helemaal naar behoren functioneert, dan is dat ontzettend vervelend. Heb jij in het reguliere circuit ook geen oplossing kunnen vinden voor de problemen die jij ervaart? Dan kan alternatieve therapie dus zeker een uitkomst zijn.

Alternatieve therapie als oplossing

Bij wat voor soort klachten kan alternatieve therapie nu een oplossing vormen? Waar kan het allemaal bij helpen? Er is een breed scala aan mogelijkheden, zo kan het nuttig zijn bij:

  • eetproblemen
  • dwang- en drangklachten
  • relatieproblemen
  • paniekklachten
  • persoonlijkheidsstoornissen

Maar dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele opties die er zijn. Op de site bodymindhealing.nl van therapeute Tamara Doloechanova, van Body Mind Healing, kun je nog veel meer voorbeelden vinden van zaken waarbij alternatieve therapie de uitkomst kan zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld ook denken aan het verwerken van trauma’s, zoals seksueel misbruik. Ook posttraumatische stress kan op deze manier in veel gevallen verholpen of in ieder geval verbeterd worden. En dat is natuurlijk fijn om te weten, want een trauma kan ene groot effect op jouw leven hebben. Je kunt hier op de meest onverwachte momenten opeens weer mee geconfronteerd worden, waardoor het een enorm impact heeft op bijvoorbeeld jouw werk en je relaties. Als jij ook graag hier vanaf wilt komen en weer wat beter in het leven wilt staan, zonder steeds bang te hoeven zijn met je trauma’s geconfronteerd te worden, dan is het volgen van alternatieve therapie dus een aanrader.

Diverse vormen

We hebben het hierboven steeds in zijn algemeenheid gehad over alternatieve therapie, maar wat houdt dit nu precies in? Feitelijk zijn het alle therapievormen die niet onder de reguliere gezondheidszorg vallen. Specifieker gezegd kan het bijvoorbeeld gaan om lessen in beweging en ademhaling, om energetische oefeningen en massages. Maar ook om bijvoorbeeld integratieve psychotherapie. Het soort behandeling dat nodig is, is afhankelijk van de specifieke klachten die men ervaart het grote voordeel van Body Mind Healing is dat therapeute Tamara een grote ervaring heeft met verschillende vormen van alternatieve therapie en daardoor een eigen methode heeft ontwikkeld die bij veel mensen echt uitstekend werkt. Daarbij wordt, zoals gebruikelijk is in de ‘niet-reguliere’ gezondheidszorg, gekeken naar de balans in het hele lichaam. Er wordt niet slechts één symptoom bestreden, maar er wordt echt naar het totaalplaatje gekeken, om zo het probleem op verschillende vlakken aan te kunnen pakken en zo ook daadwerkelijk voor de langere termijn effectief te kunnen behandelen. Wat dat betreft verschilt alternatieve therapie dus sterk van reguliere behandeling, waarbij altijd heel specifiek naar één klacht wordt gekeken en het totaalplaatje vaak over het hoofd gezien wordt.