Hoe kun jij je bmi berekenen?

Als je wilt weten of jij een gezond gewicht hebt, dan is je bmi berekenen een goed idee. Dit geeft een beeld van de verhouding tussen jouw lengte en jouw lichaamsgewicht en zo krijg je een idee of dit tot elkaar in verhouding staat. Om te weten of dit bij jou het geval is, moet je natuurlijk wel weten hoe jij je bmi berekenen kunt. Je kunt dit op je rekenmachine doen, door je gewicht te delen door je lengte in het kwadraat. Maar het kan ook gemakkelijker, door gewoon even naar gezondeten.nl te gaan!

Laat je bmi berekenen

Zelf aan het rekenen slaan kan best lastig zijn, helemaal als jouw rekenmachine niet de mogelijkheid van kwadraten heeft. Het is dan prettig dat je terecht kunt op gezondeten.nl. Zij nemen bij jouw bmi berekenen bovendien meer gegevens mee, je vult op hun site in:

  • hoe lang je bent
  • hoeveel jij weegt
  • of je een man of een vrouw bent
  • hoe oud jij bent

De extra gegevens van geslacht en leeftijd, beïnvloeden de uitkomst van jouw Body Mass Index natuurlijk niet, die blijft gelijk. Maar het zegt wel iets over jouw ideale gewicht. Wat jij idealiter zou moeten wegen, is namelijk niet alleen afhankelijk van je lengte, maar ook van je leeftijd en van je geslacht. Laat jij je bmi berekenen op deze website, dan krijg je niet alleen te zien waar jij op de schaal zit, maar ook of dit hoger of lager is dan voor jou ideaal is. Wat zijn nu de ideale waarden? Je Body Mass Index zou ergens tussen 20 en 25 uit moeten komen. Komt deze lager uit, dan heb je ondergewicht en dat is niet gezond. Met een waarde van meer dan 25 is er sprake van overgewicht. Komt jouw waarde bij je bmi berekenen hoger uit dan 30? Dan is er sprake van obesitas en bij een waarde hoger dan 40 zelfs van morbide obesitas.

Waarom moet je dit weten?

Waarom is je bmi berekenen nu van belang? Dit kun je dus doen om een idee te krijgen of jij een gezond gewicht hebt of niet. Komt er uit de berekening dat dit niet het geval is, dan kun je maatregelen gaan nemen. Zijn jouw waardes te laag? Dan is het zaak om wat meer te gaan eten, zodat je gewicht wat toeneemt. Voor de meeste Nederlanders zal echter gelden dat de waardes te hoog zijn. Komt dit ook uit jouw berekening? Dan is het dus tijd om wat te gaan afvallen. Op gezondeten.nl kun je niet alleen je bmi berekenen, je kunt er ook veel tips vinden over gezonde voeding en een gezond eetpatroon. Met behulp van hun tips kun je gezonder gaan leven, zodat je wat gewicht zult verliezen. Let er wel op dat je dit niet met een crashdieet gaat doen, want dat levert je uiteindelijk meer nadelen dan voordelen op. Vervang rustig wat slechte eetgewoontes, snack bijvoorbeeld eens geroosterde kikkererwten in plaats van chips of pinda’s. En ga na een paar weken vooral nog eens weer je bmi berekenen op gezondeten.nl om te zien of de veranderingen een positief effect hebben!