Waar koop ik een goede multivitamine?

Niet iedereen krijgt elke dag de juiste dosis vitaminen binnen, en dus kan het geen kwaad om deze zo nu en dan te suppleren. Een goed webshop waar je een multivitamine kan kopen ie Vitaminecompleet.nl. Het concept van deze shop is simpel: Ze hebben een heel klein assortiment, maar wel een heel sterk assortiment. Ze hebben namelijk maar drie verschillende vitaminen in hun aanbod, die ze allemaal zelf hebben ontwikkeld, namelijk:

  • Een goede kwaliteit multivitamine
  • Een goede, organische vorm van magnesium
  • Een visolie supplement met zuivere, hooggedoseerde omega-3 vetzuren

De combinatie van deze drie supplementen is super goed voor je gezondheid. Je krijgt daarmee namelijk een boost omdat deze drie het belangrijkst zijn voor je gezondheid. De reden dat deze multivitamine zo gezond is is dat deze bestaat uit alle vitamines die je op dagelijkse basis nodig hebt, en dat in een zeer goede verhouding. Een goede selectie B-vitamines bijvoorbeeld, zoals vitamine B12 en vitamine B6. Deze zijn beiden heel erg belangrijk voor je zenuwstelsel. Als je ze tekort komt kun je je heel slap en moe voelen, en je heel slecht kunnen concentreren. Steeds meer onderzoeken wijzen er ook op dat een tekort aan vitamine B6 of B12 bovendien kan bijdragen aan het ontstaan van allerlei chronische (soms vrij ernstige) ziektes, zoals reuma, ontstekingsziektes of fibromyalgie. Zowel B6 als B12 kalmeren namelijk je zenuwstelsel en doen allerlei processen in je lichaam goed verlopen, daarom is zo’n goede multivitamine ook zo belangrijk.

Elke dag magnesium slikken is goed bij stress

Magnesium is nog zo’n supplement dat veel mensen goed kunnen gebruiken. Niet voor niets is het een van de drie supplementen die ze in deze shop aanbieden, want het is een stuk belangrijker dan je denkt. Magnesium is misschien wel het belangrijkste mineraal dat je in je lichaam gebruikt, en in verhouding tot zijn tegenhanger calcium wordt het vaak veel te weinig ingenomen met de voeding. Magnesium heeft net als die goede multivitamine veel voordelen voor je gezondheid. Het is namelijk hét anti-stress mineraal. Als je er te weinig van binnenkrijgt zul je je onrustig voelen, slecht slapen en meer last van angst hebben. Als je heel veel calcium binnenkrijgt (bijvoorbeeld door veel zuivel te eten) en je suppleert magnesium niet dan kan er een onbalans in je lichaam ontstaan. Je spieren ontspannen door magnesium en dus krijg je krampen en pijnlijke plekken. Een goede kwaliteit magnesium suppleren uit deze webshop met multivitamine supplementen kan deze krampen dan verhelpen. 

Multivitamine combineren met een omega 3-supplement

Als laatste supplement verkopen ze in deze webshop voor vitaminen en mineralen ook een hoge kwaliteit omega 3-supplement, oftewel een pilletje met visolie. Ook omega 3 is erg belangrijk voor je gezondheid, en dan voornamelijk in combinatie met omega 6. Als de verhouding tussen deze twee juist is voel je je goed, echter krijgen we veel teveel omega 6 binnen (het slechte vet). Daardoor krijgen ontstekingen in je lichaam vrij spel. Naast het suppleren van een goede multivitamine doe je er als je niet van vis houdt dus slim aan om ook je omega 3 aan te vullen met ene dagelijks pilletje, bijvoorbeeld uit deze webshop. Liever alledrie deze supplementen bestellen? Dan geven ze je natuurlijk een leuke korting!