Haal het meeste uit jezelf met een mindfulness training in Amsterdam

Mindfulness is een hot topic in onze moderne cultuur. Dat is ook niet zo gek natuurlijk, want de mens is een spiritueel wezen. De traditionele spirituele voorzieningen verliezen hun aantrekkingskracht en de kerken lopen leeg. Het idee van de monotheïstische godsdiensten mag dan aan kracht inboeten, maar de mens heeft daardoor niet opeens geen metafysische behoefte meer. Het verlangen naar zingeving, antwoord op de grote vragen, een doel in het leven en spirituele verrijking is nu belangrijker dan ooit, omdat we het nu allemaal zelf moeten uitvogelen. Vroeger werd je in een bepaalde religieuze stroming geboren en dus bevond je je meteen in een vaste structuur vol met betekenis, rituelen en ideeën over het goede leven. Maar nu heb je die vastheid niet meer. Via een mindfulness training in Amsterdam bij Beyond Mindfulness, kun je die behoefte naar spiritualiteit bevredigen. Maar mindfulness is meer dan alleen spiritualiteit. Het is vooral ook een manier om jezelf als het ware weer te leren kennen. Je keert terug naar jezelf en je binnenste en laat de wereld tijdens een mindfulness training in Amsterdam even aan je voorbij gaan. Alle zorgen, emoties, overpeinzingen en alles wat je als het ware afleidt van jezelf, leer je los te laten. In plaats van dat de wereld en alles in die wereld jou van hot naar her beweegt, kom je tijdens een mindfulness training in Amsterdam als het ware tot stilstand. Je vindt je centrum en van daaruit bepaal jij vervolgens welke indrukken en externe factoren wel en niet invloed op je uitoefenen. En zodra je een invloed accepteert, dan doe je dat met een zeker overzicht en een zekere kalmte. Dat is juist omdat je via een mindfulness training in Amsterdam een stabiel centrum in jezelf hebt hervonden. Dat stabiele centrum is makkelijk kwijt te raken in de drukke en snelle maatschappij waarin we leven. In plaats van dat we de dingen rustig overzien, laten we ons meeslepen, hebben we geen grip op onze emoties en zijn we soms een slaaf van ons gepieker. We moeten taken afmaken en onze verplichtingen nakomen en zo racen we door het leven heen zonder af en toe even stil te staan en de balans op te maken. We mogen het best druk hebben en we mogen best doelen najagen, maar doe het met aandacht en doe het op een manier die mindful is. Dat is precies wat je tijdens een mindfulness training in Amsterdam kunt leren.

Kijk op beyondmindfulness.nl voor een mindfulness training in Amsterdam

Mocht je meer willen weten over een mindfulness training in Amsterdam, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de site van beyondmindfulness.nl. Hier vind je ook in meer detail beschreven wat een mindfulness training in Amsterdam voor kou kan betekenen. Naast een training kun je ook bij Beyond Mindfulness terecht voor: 

  • Cursussen
  • Coach 
  • Mindfulness retraite
  • Zelfcompassie

Mindfulness op het werk

De werkplek is nu juist een plek waar stress veel voorkomt en waar je te maken kunt krijgen met een burn-out of andere klachten. Daarom kun je ook bij Beyond Mindfulness terecht voor mindfulness op het werk.