Liefdesverdriet? Zet een eerste belangrijke stap

Liefdesverdriet? Zet een eerste belangrijke stapIk kan er helaas over meepraten. Liefdesverdriet is zo’n beetje het meest vreselijke gevoel wat je kan overvallen. En in mijn omgeving zijn er veel vriendinnen die hier ook veel last van hebben gehad. Ik vind dat dit vooral niet onderschat mag worden. Als je liefdesverdriet hebt, zijn er mensen die dan zeggen dat je snel door moet met je leven. Even slikken en weer doorgaan. Een ander zegt dat je overdreven reageert, dat je er niet in moet blijven hangen. Dat soort reacties heb ik echt gekregen toen mijn ex en ik uit elkaar gingen. Het was niet mijn keuze om de relatie te verbreken, dus het kwam heel hard aan. Ik had het geluk dat we nog niet samenwoonden, dus ik hoefde niet ook nog een nieuwe woning te regelen en spullen te verdelen. Dat maakte het wel iets makkelijker, maar mijn liefdesverdriet was nog steeds heel intens. Dat gun ik niemand, ik werd er op een gegeven moment zelfs ziek van. Ik voelde me fysiek helemaal niet goed en toen ik niet eens meer goed kon functioneren op mijn werk, besloot ik er iets aan te doen.

Pak je liefdesverdriet goed aan en voel je weer beter

Als ik iets doe, doe ik dat graag op mijn eigen manier. En ik had er behoefte aan om even goed de tijd voor mezelf te nemen. Dat heb ik dan ook echt gedaan. Toen ik er klaar voor was, besloot ik op internet eens te gaan rondkijken. Om misschien reacties van anderen te vinden die ook last hadden van liefdesverdriet. En het bleek dat er heel veel mensen zijn op de wereld die hier last van hebben. En het is heel fijn om hier meer over te lezen. Er zijn ook echt artikelen met een wetenschappelijke achtergrond en daar had ik zeker interesse in. Want ik was echt bereid om stappen te ondernemen om mijn liefdesverdriet aan te pakken. Ik was er helemaal klaar mee om de lijden, zo voelde het echt. Ik wilde weer het heft in eigen hand nemen en de regie terug over mijn leven. En ik ben heel dankbaar dat ik een site heb gevonden die me hier heel goed mee heeft kunnen helpen. Ik gun het iedereen met liefdesverdriet om ook deze info voor handen te hebben, vandaar dat ik graag de tip geef om naar exterug te gaan.

Veel te danken aan de site van Ex Terug

Ik heb heel erg geleerd dankzij de site van Ex Terug, dat het begint met acceptatie. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk is dat niet zo. Er ging echt een lichtje branden toen ik dit las, het was heel verhelderend. Vervolgens zijn er meer stappen de je kunt volgen:

  • Relativeren
  • Social support
  • Je leven oppakken
  • Ex terug of nieuwe liefde

Het relativeren is ook essentieel, ik kwam erachter dat ik het helemaal was vergeten om dit te doen. Daarna kon ik het ook weer aan om met anderen in contact te komen om erover te praten en toen merkte ik dat ik weer uit mijn dal begon te klimmen, je pakt je leven weer op en dan kun je voor jezelf de goede beslissing nemen of je je ex terug wil, of dat je liever voor een nieuwe liefde gaat. Ik besloot eerst om lekker voor mezelf te kiezen en niet actief te gaan daten. Mijn liefdesverdriet werd minder en langzaamaan werd ik gelukkiger en toen kwam ik mijn nieuwe liefde per toeval tegen. Ik ben de website van Ex Terug eeuwig dankbaar.