Natuurgeneeskundige therapeut

Wil jij je gezonder voelen, klachten verhelpen en je weerstand verbeteren? Bezoek dan eens een natuurgeneeskundige therapeut! Veel mensen zijn geneigd om met gezondheidsklachten naar de huisarts te gaan, maar als het om vage klachten gaat als ‘je niet lekker in je vel voelen’, dan zal je huisarts je vaak gewoon weer naar huis sturen. Ook als jij tips wilt over het verbeteren van je weerstand of je gewoon in het algeheel beter voelen, ben je bij de reguliere artsen vaak niet helemaal aan het juiste adres, maar bij een natuurgeneeskundige therapeut juist wel! De reguliere gezondheidszorg is vooral gericht op het bestrijden van symptomen, het bestrijden van pijn. Lang niet altijd is dit de beste aanpak. Natuurlijk, voor veel ziektes ben je bij een huisartsenpraktijk of in het ziekenhuis echt aan het juiste adres, maar er zijn ook gevallen waarin je beter je heil kunt zoeken in het zogenoemde alternatieve circuit. Voor sommige mensen klinkt dit altijd wat vaag, zij hebben slechte verhalen gehoord over alternatieve geneeskunst. Maar een natuurgeneeskundige therapeut kan jou echt op manieren helpen die je in de gewone gezondheidszorg niet aan zult treffen en waar jij je echt een stuk beter door kunt voelen!

Natuurgeneeskundige therapeut bekijkt de zaak holistisch

Als jij je meldt bij je huisarts, dan is de vraag vaak: waar zit de pijn? Vervolgens wordt er geprobeerd om dat te verhelpen. Maar wat zij niet doen, en wat een natuurgeneeskundige therapeut wel doet, is kijken naar jouw gehele lichaam. Ze kijken alleen naar dat lichaamsdeel waar jij een klacht ervaart, maar dat jij last van bijvoorbeeld je buik hebt, hoeft helemaal niet te betekenen dat de oorzaak ook in je buik zit. Bij een natuurgeneeskundige therapeut wordt er juist uitgegaan van de eenheid tussen lichaam en geest, er wordt een holistische benadering gebruikt. Er wordt belang gehecht aan de balans die er moet zijn wil jij goed kunnen functioneren. Een gebroken been los je hier natuurlijk niet mee op, maar het kan zeker wel helpen bij:

  • het verlichten van stress
  • het verbeteren van je weerstand
  • het verhelpen van vermoeidheidsklachten

Het is altijd aan te raden om eerst naar je huisarts te gaan als jij klachten ervaart, maar als deze geen oplossing kan vinden of jij je door de behandeling niet beter gaat voelen, dan is het bezoek aan een natuurgeneeskundige therapeut echt een aanrader! Deze kan jou helpen bij het herstellen van de noodzakelijke balans, zodat jij je echt een stuk beter zult voelen!

Diverse soorten behandelingen

Op wat voor manier kan een natuurgeneeskundige therapeut nu te werk gaan, wat voor behandelingen worden er geboden? Dat ligt er maar net aan naar welke praktijk jij gaat, iedere behandelaar heeft zo zijn of haar eigen mogelijkheden om jou te behandelen. Als je kiest voor een behandeling bij Boukaria Health, dan kunnen ze jou helpen met ademtherapie, Cesartherapie, Reiki en voedingsadvies. Soms kan het zelfs zo zijn dat een combinatie van verschillende methodes voor jou de beste keus is, je natuurgeneeskundige therapeut kan dit met jou doornemen. Het lijkt misschien een beetje vreemd dat hier ook voedingsadvies wordt gegeven, dat verwacht je toch eerder bij een diëtist, maar voeding is voor onze gezondheid van groot belang. Als wij onszelf niet goed voeden, hoe kunnen we dan verwachten dat ons lichaam goed functioneert? Het is dus zeker raadzaam om ook hier aandacht aan te schenken. Wil je meer weten over de verschillende behandelmethoden, dan moet je even een kijkje nemen op boukaria.nl, daar wordt helemaal uitgelegd wat ze inhouden en hoe de natuurgeneeskundige therapeut te werk zal gaan!