U wilt een rondreis door Java en Bali boeken?

Je hoort het steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om de campings in Frankrijk en Spanje links te laten liggen en een veel bijzonderdere reis te boeken, zoals een rondreis door Java en Bali, in Indonesië. dari-java is het reisbureau van Robbert Feddes en Sifa Silvana, een Nederlands-Indonesisch koppel, met beiden en passie voor dit prachtige land (dari-java.nl.) Robbert en Sifa merken dat de laatste jaren steeds meer interesse bestaat in hun rondreis door Java en Bali, ze hebben het aanbod op hun website dan ook steeds kunnen uitbreiden met nieuwe reizen. Het mooie aan hun reisbureau voor reizen door Indonesië is dat ze het beste van beide culturen kunnen bieden. Robbert is met zijn Nederlandse achtergrond de perfecte persoon om de reizen te plannen en aanbieden. Sifa kan door haar Indonesische achtergrond persoonlijk contact onderhouden met de lokale bevolking. Vooral dit tweede aspect is heel leuk voor hun reizigers, omdat ze hierdoor ervaringen kunnen aanbieden die je bij standaard reisbureau niet zult vinden. Sifa vindt het heel belangrijk dat toeristen het land ervaren zoals het is, en niet zoals men het graag zou willen zien. Ze showt dan ook liever de èchte lokale zaakjes in plaats van de populaire, en neemt je mee op een unieke rondreis door Java en Bali, waar je eerst alleen maar van kon dromen. 

Het idee achter deze rondreis door Java en Bali

Robbert en Sifa hebben een rondreis door Java en Bali georganiseerd (of eigenlijk meerdere rondreizen,) met als achterliggende gedachte het pure en echte Indonesië te laten zien, door de ogen van de lokale bevolking. Ze zijn beiden na al die jaren nog steeds verliefd op het prachtige land en de verbazingwekkende cultuur, en willen dit graag met iedereen delen. Daarom houden ze hun prijzen bewust laag, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te gaan op een groepsreis. Bij dari-java kun je op verschillende manieren reizen, namelijk:

  • Individueel
  • Clubreizen, met zoveel personen als je wilt
  • Singlereizen, speciaal voor singles

Bij alledrie de opties heb je de keuze uit diverse reizen en bestemmingen, zoals een rondreis door Java en Bali, maar ook naar Sumatra, de Molukken of een andere combinatie van eilanden, echt alles is mogelijk. Bij dari-java boek je de mooiste rondreis door Indonesië. 

Wat je moet weten over reizen naar Indonesië

Wat ze bij dari-java nogal eens merken is dat mensen een verkeerde voorstelling hebben van zo’n rondreis door Java en Bali. Indonesië heeft namelijk een compleet andere cultuur dan Nederland, en dus kan het voorkomen dat om wat voor reden dan ook moet worden afgeweken van het reisschema. Hier is niks aan te doen. De chauffeurs en reisgidsen spelen hier met alle kennis die ze hebben slim op in, maar enige flexibiliteit is wel gewenst. Jouw rondreis door Java en Bali wordt hoe dan ook een bijzondere ervaring en als je en positieve instelling hebt zit je altijd goed. Let er van tevoren ook op dat je de juiste vaccinaties hebt geregeld, en bovendien voldoende uitgerust aan je reis begint. De vlucht er naartoe is al behoorlijke vermoeiend en dus is het belangrijk dat je een dag van tevoren al rust neemt. Daarna hoef je alleen nog maar te ontspannen en te genieten van je bijzondere rondreis door Indonesië.  

Lees meer…