Doe een Hiv test

Het hebben van een seksueel overdraagbare aandoening is natuurlijk voor niemand iets waar ze echt op zitten te wachten. Maar van alle soa’s die je kunt krijgen zijn mensen misschien nog wel het bangst voor Hiv. Ben jij bang dat je Hiv hebt? Laat dan een Hiv test doen. Als je hiervoor liever niet naar de huisarts gaat, dan kun je dit laten doen bij de OneDayClinic. Bij deze kliniek kun je vrijwel anoniem je laten testen op uiteenlopende soa’s.

  • Hiv test
  • Chlamydia test
  • Hepatitis test

Als jij onveilige seks hebt gehad en je bent bang dat je een (specifieke) soa hebt, dan is het belangrijk om je te laten testen. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat sommige soa’s een bepaalde incubatietijd hebben. Als je daarvoor test, dan kan de test dus vals negatief (of positief) zijn. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van de verschillende soa’s. Wat zijn bijvoorbeeld de kenmerken waar je op moet letten en zijn er misschien andere dingen die je moet weten? Veel mensen denken bij Hiv ook meteen aan aids, maar dit is niet hetzelfde. Het Hiv virus kan leiden tot aids, maar dit hoeft met de huidige medicatie zeker niet het geval te zijn.

De behandeling na een positieve Hiv test

Als je de keuze maakt om een Hiv test te laten doen bij de OneDayClinic, dan is het ook wel fijn om te weten dat ze je hier ook kunnen doorverwijzen om behandeld te worden. Bij de meeste soa’s is het mogelijk om direct de antibioticakuur te krijgen, helaas is dat met Hiv niet mogelijk. Je komt eigenlijk nooit meer van dit virus af. Maar door het onder controle te houden met de juiste medicatie en bijvoorbeeld combinatietherapie hoeft het nooit zover te komen dat je aids krijgt. Hiervoor zul je echter wel naar de huisarts en/of het ziekenhuis moeten. We kunnen ons zo voorstellen dat je hier misschien niet op zit te wachten, maar uiteindelijk is het wel belangrijk dat je goed behandeld wordt. Als jij dus het idee hebt dat je Hiv kunt hebben, laat dan een Hiv test doen bij OneDayClinic. Je kunt hier online een afspraak voor maken. Deze test wordt gedaan door middel van het afnemen van wat bloed. Dit is op zich zo gebeurd. In de meeste gevallen sta je alweer na 20 minuten buiten.

Laat je goed informeren

Wanneer je kiest voor het laten uitvoeren van de Hiv test dan is het natuurlijk wel zo fijn om op de hoogte te zijn van wat er allemaal gaat gebeuren. Gelukkig vind je al deze informatie op de website van OneDayClinic. Van alle testen die je hier kunt uitvoeren vind je voldoende informatie. Van de symptomen die je kunt krijgen tot het uitvoeren van bijvoorbeeld de Hiv test en wanneer je vervolgens de uitslag krijgt. Ook bij de Hiv test is dit over het algemeen 24-48 uur (reken op twee werkdagen). Op de website kun je ook meer informatie vinden over wanneer je meer vatbaar bent voor het oplopen van het Hiv virus. Heb je bijvoorbeeld als man regelmatig seks met andere mannen of zijn je slijmvliezen beschadigd? Dan zul je nog beter op je hoede moeten zijn. Je kunt maar beter voor niets een Hiv test laten uitvoeren dan dat je er niets aan laat doen. Je vindt op de website van OneDayClinic ook meer informatie over de kosten van de test. Maak vandaag nog een afspraak en je weet al snel waar je aan toe bent.