Uniek en ongewoon: waar en hoe vind ik een originele feestlocatie?

Bij het organiseren van een evenement wordt je geconfronteerd met vele beslissingen. Maar het kiezen van een originele feestlocatie is de enige beslissing met de grootste impact op je evenement. De datum van het evenement, de cateringopties en de aangename ervaringen van de genodigden, worden gedeeltelijk beïnvloed door de locatie die je kiest. Traditionele locaties hebben zeker hun tijd en plaats, maar soms wilen we grijpen naar een idee dat totaal buiten de norm valt. Kiezen voor een originele feestlocatie is goed voor diegenen die willen dat hun evenement zich onderscheidt van de rest. Nederland is niet tot de rand gevuld met unieke en ongewone feestlocaties en ontmoetingsruimten. Maar een originele feestlocatie als Paardenburgh is een prachtige plek om allerlei verschillende gelegenheden te houden. We nodigen je uit om www.paardenburgh.nl te bezoeken en door hun portfolio te bladeren en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. De enorme populariteit van de originele feestlocatie Paardenburgh maakt de plek echter ook fel begeerd, dus je zult snel een boeking willen maken voordat hun agenda volzet is. Klinkt dit een beetje intimiderend? Je hoeft je niet zo te voelen. Dit artikel geeft je enkele richtlijnen over wanneer je een beslissing moet nemen en waar je over moet nadenken. Hoe eerder je een originele feestlocatie reserveert, hoe beter natuurlijk! Maar doe het pas als je volgende dingen goed hebt overwogen:

  • je budget
  • de geschatte omvang van je evenement
  • benodigde ruimte

Wat te overwegen bij het zoeken naar een originele feestlocatie

De locatie heb je waarschijnlijk al overwogen. Voor een lokaal evenement zoek je mogelijk een locatie op een redelijke afstand van de woonplaats van de meeste genodigden. Als er veel bezoekers uit de stad komen, is een locatie niet ver van de stad een voordeel. Wat je ook kiest, vergeet niet om rekening te houden met transport- en parkeeropties. Wil je de kans verkleinen dat de genodigden te laat komen? Voorzie hen dan van een evenement-app, wat tegenwoordig een standaard is. Met GPS-kaarten, routebeschrijvingen en parkeer / shuttle-informatie binnen handbereik, zullen je genodigden zich opgelucht voelen. Maar wat als je kiest voor een originele feestlocatie als ‘Paardenburgh’? Nou, je krijgt niet alleen een zeer unieke locatie omgeven door de natuur, maar ook een gemakkelijke bereikbaarheid en voldoende parkeermogelijkheden er bovenop. Daarnaast bereiden ze graag heerlijke hapjes en drankjes of heerlijke maaltijden, indien gewenst. Maar er bestaat geen twijfel, als je deze locatie kiest, kies je de meest unieke en originele feestlocatie van Nederland. Alleen al de aparte sfeer en de vriendelijke service van de eigenaren, zal van jouw evenement een succes maken.

Wanneer reserveren?

Reserveer een locatie minstens 4-6 maanden van tevoren, zodat je genoeg tijd heeft om andere belangrijke zaken te plannen, zoals catering en eventuele evenementenfolders. Van zodra je een originele feestlocatie hebt vastgelegd, heb je eigenlijk al de belangrijkste beslissing genomen. Maar toch is het belangrijk dat je de planning van je evenement eerst goed opstelt, voordat je een boeking plaatst. Zonder planning is het moeilijk om te beslissen of een locatie past bij jouw evenement. Als je planning af is en je weet gedetailleerd hoe je feest eruit zal zien en hoeveel genodigden er aanwezig zullen zijn, weet je ook hoeveel ruimte je nodig hebt. Zelfs al denk je de perfecte originele feestlocatie gevonden te hebben, heel veel dingen zullen in het water vallen als er net niet genoeg ruimte beschikbaar is. Je kunt dus beter eerst een locatie gaan bezoeken om de ruimtemogelijkheden te bespreken met de eigenaren.